NRLND/STHLM

Vi har illustrerat en kollektion där den utflyttade norrlänningen kan känna igen sig och ta med sig Norrland hem, och vise versa.

När du på trötta ben knatar hem från ditt monotona, ointressanta och hjärnnedbrytande jobb kan du glädjas åt att få komma hem, öppna en starköl, lägga dig i soffan, glo på din väggdekor och drömma dig bort till naturens paradis. Eller. När du bokar din semesterresa och biljetterna från Kiruna till Arlanda är dyrare än själva sista minuten-biljetten, önskar du att du var i city med närhet, irländskinspirerande pubar, tävlande antiloper i underjordiska gångar på väg hem från sina jobb; då kan du titta på Stockholm, som hänger på din vägg och lockar till tillgänglighetens land.

”1143 kilometer mellan Sveriges huvudstad, Stockholm och det vi kallar polcirkelns innersta mittpunkt. Det jag har fått uppleva under alla mina kalla år är att det alltid har funnits ett högstadieslagsmål mellan storstan’ och Norrland. De inbitna stockholmarna antyder att det inte finns något av värde i Norrland, bara skog, skog, mörker och mygg. Och norrlänningarna vrålar strupen hes när staden Stockholm vibrerar i trumhinnan, ”vad ska du dit och göra?”, ”storstan’ kommer att sluka dig!”.

Men jag tror att det bara är en fasad där vår okunskap kommer fram. När man väl kommer ner på djupet så verkar det som att båda gillar storstaden eller glesbygden på sitt sätt. Oavsett vad någon tycker så bestämde vi oss för att ta inspiration av både storstadsmyrstacken och trädrika glesbygdssamhällen.

Vi älskar Norrland, vi älskar Stockholm.

FACEBOOK                 INSTAGRAM

STARTSIDA          BUTIKEN           HANTVERKSSERIEN          NRLND/STHLM          OM SIKHOLM          VARUKORG         KASSAN

SIKHOLM 2018 – NORRLAND STOCKHOLM